Zeytinin Faydaları Nelerdir? Zeytin Neye İyi Gelir, Günde Kaç Tane Yenmelidir?
5 mins read

Zeytinin Faydaları Nelerdir? Zeytin Neye İyi Gelir, Günde Kaç Tane Yenmelidir?

Zeytin en faydalı olan gıdalardan bir tanesidir. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytinlerin birçok faydası olduğu bilinmektedir. Zeytin hem yağı hem de çekirdeği ile birçok rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan oldukça şifalı bir besindir. Besin değerleri olarak oldukça yüksek olan zeytinin tüketilmesi önerilmektedir. Zeytin en çok tüketilen besinler arasındadır. Dolayısıyla birçok kişi tarafından da önerilmektedir. Zeytin ağaçlarında yetişen zeytinler doğadaki en fazla toplanan meyvelerdendir.

Zeytin mucizevi bir besin olarak bilinir. Birçok vitamini içerisinde barındırır. A ve E vitaminlerini yoğun miktarda barındırır.

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

1) Hafızayı Güçlendirir

Özellikle hafıza problemleri olanlar beyin sağlığı için zeytin tüketmektedirler. Zeytin beyin sağlığına doğrudan etki etmekte ve beyin sağlığına olumlu etkisi vardır. Beyin içerisinde yer alan dokuların daha iyi çalışmasını sağlayan zeytin hafızayı da güçlendirmektedir. Unutkanlık gibi şikayetlerin önüne geçmektedir.

2) Göz Sağlığına Etki Eder

Görme bozuklukları ve gözle ilgili her türlü rahatsızlıklara karşı zeytin iyi gelmektedir. Zeytinin en önemli faydaları arasında göz sağlığına etki etmesi olarak görülmektedir. Zeytin özellikle vitaminler bakımından çok zengindir. Yoğun miktarda A vitamini içerdiğinden dolayı göz sağlığını iyileştirir ve daha iyi görmeyi sağlar.

3) Sindirim Hastalıklarını Önler

Sindirim hastalıkları için yine zeytin tüketimi önerilir. Genel olarak sindirim hastalıkları şikayetler için günde 5 kere zeytin tüketmek önemlidir. Zeytin fenolik bileşenler olarak oldukça zengindir. Bundan ötürü sindirim hastalıkları için fenolik bileşenler son derecede önem teşkil eder. Zeytin aynı zamanda sindirim sistemi için probiyotik besin ihtiyaçlarını da karşılamaktadır.

4) Mide Ağrılarına Karşı Etkilidir

Mide ağrıları şikayeti yaşayanlar için zeytin önerilir. Zeytin mide ağrılarını dindiren ve midenin daha iyi çalışmasını sağlar. Aynı zamanda mide hastalıklarının da gelişmesini engelleyen zeytin en çok tüketilen gıdalar arasında yer almaktadır.

5) Kan Yapar

Zeytin kan hastalıklarına oldukça iyi gelmektedir. Kan yapıcı olarak bilinen zeytin genel olarak tüketilmesi önerilir.

Zeytin Neye İyi Gelir? 

1) Kansere İyi Gelir

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer almaktadır. Zeytin sahip olduğu besin değerleri ile kanser hastalığına da iyi gelmektedir. Dolayısıyla kanser hastalarına genel olarak zeytin tüketimi de önerilir. Zeytin iyi huylu kanser türlerinin kötü huyluya dönüşmesini engeller. 

2) Anemi Hastalığına İyi Gelir

Anemi hastalığı da toplumda en yaygın olan hastalıklar arasındadır. Zeytin tüketmek yine anemi hastalığına iyi gelmektedir. Anemi kansızlık olarak bilinmektedir. Zeytin kan değerlerini arttıran bir besindir. 

3) Kalp Sağlığına Olumlu Etki Eder

Kalp hastalıkları dünya genelinde başlıca en büyük ölüm nedenleri arasındadır. Zeytin yine kalp hastalığını iyi geldiği gibi aynı zamanda kalbi bütünü ile korumaktadır. Bundan dolayı zeytin tüketimi bu noktada önem teşkil ediyor.

4) Ağrılara İyi Gelir

Vücut ağrıları için de yine zeytin tüketimi önerilir. Zeytin antioksidan olarak bilinmektedir. Dolayısıyla antioksidan içeren zeytin ağrılara oldukça iyi gelmektedir. Özellikle spordan sonra oluşan eklem ve kas ağrıları için de yine zeytin genel olarak önerilir. Zeytin iyi bir anti iflamatuar besin değeri olan bir gıdadır. 

Zeytin Günde Kaç Tane Yenmelidir?

Zeytinin faydaları saymakla bitmiyor. Bundan dolayı da zeytin tüketmek isteyenler kaç tane tüketmemiz gerektiğini merak ediyor. Zeytinin her türlüsünün tüketilmesi genel olarak önerilmektedir. Özellikle imkan varsa hem yeşil zeytinden hem de siyah zeytinden günde 5 defa tüketmek son derecede önemlidir. En az 5 tane zeytin tüketilmesi önerilse de daha fazlası için de yine tüketilmesi önerilmektedir. Zeytinin ayrıca çekirdeği ile birlikte de yutulması öneriliyor.

Abone Ol
Güncell haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olabilirsiniz.
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir